Швейцарія допоможе налагодити роботу реабілітаційних центрів на Львівщині

654 0
Також фахівці зі Швейцарії підтримали організацію навчань для психологів на базі Українського католицького університету.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Швейцарія та Львівщина налагодять партнерство у сфері реабілітаційних центрів. Про це у інтерв’ю Tvoemisto.tv повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн.

Відбулася зустріч Фелікса Бауманна з очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким, де обговорили майбутнє партнерство та ключові напрямки розвитку регіону. Серед них були й реабілітаційні центри.

«Насправді це (наша співпраця – Ред.) почалося набагато раніше, ніж повномасштабна збройна агресія. Наприклад, одним із проєктів є проєкт реабілітації поранених військових і громадян, який був перенаправлений у останні роки за швейцарським фінансуванням. Він передбачає надання швидкого доступу до високоякісних послуг, зокрема реабілітаційних, пораненим громадянам і ветеранам, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Ще одним ключовим напрямом допомоги є психічне здоров'я», – зазначив Фелікс Бауманн. 

Натомість швейцарські фахівці допомогли організувати роботу медико-психологічної допомоги Волонтерської спільноти ️на Головному залізничному вокзалі Львова. Вони як експерти залучені до роботи офісів Координаційний центр при ЛОВА. Також фахівці зі Швейцарії підтримали організацію навчань для психологів на базі Українського католицького університету.

Читайте також: Львів таки отримає 11 трамваїв зі Швейцарії

Нагадаємо, що Львів отримає допомоги на близько 80 млн гривень від Швейцарії. І це не лише трамваї, а й комплектуючі, навчання та транспортування.

Додамо, що у червні цього року в Швейцарії відбудеться велика конференція щодо майбутнього миру для України, в якій візьмуть участь майже 100 країн. Tvoemisto.tv поспілкувалося з послом Швейцарії в Україні та Молдові Феліксом Бауманном, який розповів нам більше про це у інтерв'ю.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-канал.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!