Скандал у Львові: клумба чи літній майданчик?

2343 0
У Львові розгорівся скандал довкола літнього майданчика піцерії «New York Pizza», який заклад встановив на тротуарі та газоні на вул. Тершаковців, 5. Обурені активісти Автономного опору разом з мешканцями цього району знесли цей майданчик, висадивши на його місці клумбу. Проте цим конфлікт не вичерпався: сьогодні для обговорення ситуації мешканців, представників міської влади та власників піцерії запрошують на збори.
Фото з Facebook Автономного опору

Фото з Facebook Автономного опору

«Демонтаж» майданчика відбувся ввечері в понеділок, 23 червня. За цим фактом міліція Львова порушила провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Проте в «Автономному опорі» наголошують, що мешканці не змінять своєї позиції – майданчика тут не має бути: «Якщо ми віддамо бізнесменам нашу клумбу – за місяць, рік, чи два в місті не залишиться жодної зеленої зони. Якщо громадськість здасться зараз, вони побачать, що можна безкарно продовжувати захоплювати нашу землю».

У Львівській міській раді вважають, що це питання потребує обговорення, оскільки зачіпає інтереси і мешканців, і бізнесу. Наразі юридичне управління міскради вивчає це питання і з’ясовує, чи може міська влада скасувати дозвіл на розміщення цього майданчика.

«Є дві території, які виділялися під літній майданчик. Вони (піцерія) отримали на це дозвіл. Потім виник спротив мешканців, які були незадоволені тим, що не залишилося місця на хіднику. Ми відмовляли у збільшенні площі майданчика, в тому числі – на газоні. Взагалі впродовж двох років одні мешканці виступали за, інші – проти. Тому слід винести це питання на громадське обговорення», – вважає директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів.

Проблемою, з його слів, є те, що українське законодавство не регулює питання розташування літніх майданчиків: «Там нічого не сказано про літній майданчик. Тобто, хідник має бути лише для пішого проходу, транспортна частина – для проїзду автомобілів. Виходячи з цього, ми повинні були скасувати дозволи усім літнім майданчикам, які сьогодні є. Законом не передбачено розташування будь-яких перепон на хіднику. Де-юре, дозволи усім літнім майданчикам можемо відмінити», – сказав чиновник.

Торгова марка «New-York-Street-Pizza» водночас відмовляється надавати ЗМІ свою офіційну позицію щодо цієї ситуації: у головному офісі компанії у Львові виданню ZAXID.NET заявили, що коментувати інцидент не хочуть і не будуть.

Що робити з цією ситуацією надалі – обговорять сьогодні на зборах із мешканцями, які заплановані на 20:00 на вул. Тершаковців,5.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!