Скандального директора, який цькував учнів на Львівщині, таки звільнили

2235 0
Ще у червні його поновили на посаді, проте на рішення суду подали апеляцію.
Фото: Високий замок

Фото: Високий замок

Львівський апеляційний суд виніс рішення щодо справи директора школи у Верхній Яблуньці Івана Січака, який цькував учнів. 

Як стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, чоловіка звільнили з посади ще у вересні 2022 року. Згодом він подав апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду. Її задовольнили, і його знову поноволи на посаді. Також йому вдалось стягнути з відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Боринської селищної ради 387 тис. 318 грн на свою користь за вимушені прогули роботи та 6 тис. грн моральної компенсації.

Згодом відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Боринської селищної ради подав до суду скаргу на попереднє рішення суду, де мовилось про скасування попередніх рішень, за якими директора поновили на посаді та відміну усіх грошових стягнень і компенсацій. 

Також зазначимо, що Іван Січак в період з вересня 2021 по жовтень 2021 року, перебуваючи на посаді директора Верхньояблунського закладу загальної середньої освіти І-III ступенів, вчиняв моральне та фізичне насильство над учнями школи. Це правопорушення задокументовували тричі до різних неповнолітніх осіб.

Читайте також: У відділі освіти відреагували на скандал із вчителями-вірянами МП на Львівщині 

Вивчивши всі матеріали справи, колегія суддів винесла рішення, яким повністю задовольнила апеляційну скаргу. Однак рішення все ще може бути оскаржене у касаційному порядку. 

Нагадаємо, що у червні Львівський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу ексдиректора сільської школи Івана Січака, якого звільнили за цькування учнів.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!