Київ

Скандального забудовника Микитася відправили під домашній арешт

734 0
Микитася підозрюють у заволодінні майном Національної гвардії України та Міністерства оборони України вартістю понад 307 млн гривень.
Максим Микитась

Максим Микитась

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відправив під домашній арешт колишнього народного депутата України VIII скликання і забудовника Максима Микитася. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Прокурор САП просив суд взяти екснардепа під варту з альтернативою застави у 134 млн гривень. Суд частково задовольнив клопотання та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також на колишнього нардепа покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Микитась зобов’язаний прибувати на вимогу до детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміну місця проживання і роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти та носити браслет.

Кріс того, у САП додали, що запобіжні заходи також було обрано ще п'ятьом особам:

  • помічнику нардепа – тримання під вартою з альтернативою внесення 19 млн гривень застави;
  • директору підрядної організації – застава у розмірі 805 тисяч гривень;
  • двом військовослужбовцям – застава у розмірі 53 тисяч гривень та 214 тисяч гривень відповідно;
  • ще одному військовому – особисте зобов’язання.

 

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру у заволодінні коштами Міністерства оборони України на суму понад 307 млн гривень народному депутату України VIIІ скликання, колишньому першому заступнику начальника Генерального штаба ЗСУ і ще чотирьом особам. Йдеться про оборудку з будівництвом військових складів у Вінницькій області.

Додамо також, що Микитась є підозрюваним у спробі підкупити мера Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро за контракт на будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

Тоді слідчий суддя призначив Микитасю заставу у 260 млн грн, але апеляція зменшила її до 100 млн грн. Через деякий час заставу зменшили до 85 млн грн, потім до 80 млн, згодом до 40 млн грн і останнього разу до 20 млн грн. У липні 2023 одіозний забудовник вийшов із СІЗО. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!