Київ

«Скіфське золото» зберігатимуть у київському музеї

869 0
Місце зберігання попередньо вже визначили, однак його поки не розголошуватимуть.

Колекцію «скіфського золота» планують зберігати у національному музеї в Києві, повідомила під час брифінгу заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва, повідомляє агентство УНН.

Частина виставки, яка була представлена в музеї Алларда Пірсона і включала предмети з кримських музеїв, Керченського історико-культурного заповідника, Центрального Музею Тавриди, цінні предмети, значну частину з яких складали археологічні знахідки з території Криму періоду незалежності після 1991 року, повернеться в Україну.

«Місцем її зберігання попередньо визначено, відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики «Національний музей історії України». Деталі поки не розголошуємо», – зазначила Чуєва.

9 червня Верховний суд Нідерландів ухвалив, що «скіфське золото» має бути повернене Україні.

Нагадаємо, судовий спір що повернення «скіфського золота» тривав з 2014 року. Ще у грудні 2016 року окружний суд Амстердама ухвалив рішення повернути скіфське золото Україні. Таке ж рішення ухвалила апеляція, а вже під час повномасштабного вторгнення росії в Україні з'явився остаточний вердикт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!