Скільки блокпостів є на Львівщині та чи вручають там повістки

11344 0
Блокпости були створені насамперед для фільтрації, а не мобілізації, каже очільник ОВА.
Умовне фото

Умовне фото

Станом на 18 січня на Львівщині облаштовано вісім внутрішніх блокпостів. Згідно з рішенням Ради оборони на блокпостах працюють правоохоронці, які зокрема проводять контрдиверсійні заходи, і вже є позитивна статистика затримання осіб, які перебували у розшуку. Про це повідомив Tvoemisto.tv комендант області та керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Читайте також: «Вручення повістки не означає мобілізацію». Резніков пояснив, як відбувається призов військовозобов’язаних

У інтерв’ю Tvoemisto.tv  голова Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що блокпости були створені насамперед для фільтрації, а не мобілізації. Для правоохоронних органів у необхідний момент це дає можливість зупиняти диверсійні групи та шпигунів, а повістки на блокпостах не вручають.

«Ви бачите, що у Львівській області повістки на блокпостах на даний час не вручають. Чекаємо нового закону про мобілізацію. Відповідно до нього бачитимемо розподіл повноважень і залучення військової адміністрації до процесу мобілізації. На даний час ми активно залучені: здійснюємо координацію діяльності ТЦК і допомагаємо йому виконувати плани щодо мобілізації. Але це першочергове завдання для них, а ми – допоміжна служба з організації роботи військово-лікарських комісій, оповіщення населення. До цього також залучені органи місцевого самоврядування», – сказав він.

Нагадаємо, 20 листопада 2023 року керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень видав наказ про надання дозволу працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Львівщині перевіряти наявність документів у чоловіків. Всі військовозобов’язані віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, документи про прописку, а також військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Також Tvoemisto.tv поспілкувалося з очільником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким про мобілізацію, економіку і безпеку області та яким буде нинішній рік. Повне інтерв'ю читайте тут, або дивіться за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!