Скільки часу іноземці можуть перебувати в Україні? Деталі

29948 0
Про те, як довго іноземці можуть перебувати на території України, та скільки часу має минути з моменту їх останнього візиту, щоб їх знову впустили в Україну.
Фото: lb.ua, sklo.kiev.ua, unian.ua, portal.lviv.ua

Фото: lb.ua, sklo.kiev.ua, unian.ua, portal.lviv.ua

Іноземці, які перебувають в Україні, можуть знаходитись в нашій державі не довше часу, передбаченого візою, або не довше часу, передбаченого міжнародними угодами між Україною і країною їх походження, якщо між країнами є безвізовий режим. У більшості міжнародних угод це 90 днів протягом піврокуОбов’язкова перерва між перебуванням в нашій державі – 3 місяці, – інформує Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Але, до прикладу, міжнародна угода із Туреччиною передбачає лише 60 діб. Однак, який термін перебування громадянина, що приїхав в Україну з іншої держави не було би прописано в угоді, обов’язковою, згідно чинного законодавства, є перерва між візитами терміном у 3 місяці. Тобто, 3 місяці після візиту в Україну іноземець має перебувати поза межами нашої держави, перш ніж зможе перетнути наш кордон вдруге. Таким чином формула перебування іноземця протягом року виглядає приблизно так: із 180 днів (півроку) три місяці він може знаходитися в Україні – три місяці поза її межами.

Виняток становить Сербія. За міжнародними угодами її громадяни можуть знаходиться в Україні 30 діб і 30 діб за її межами. Таким чином вони можуть перебувати в Україні 180 днів протягом року, але не більше місяця за один візит. Однак і повертатися в Україну вони можуть теж рівно через 30 діб, а не через 90, як зазначено в угодах з іншими країнами.

Для іноземців підставами для продовження терміну перебування в Україні, є хвороба, отримання спадщини, догляд за хворими членами сім`ї. Звичайно, за наявності документів, що їх підтверджують.

Варто уваги й те, що коли іноземець має намір і підстави додатково залишитись в Україні, то повинен звернутись у міграційну службу не швидше, ніж за 10 днів та не пізніше, ніж за 3 робочих дні до закінчення законного терміну перебування.

Винятки у продовженні терміну перебування становлять особи, які оформляють дозвіл на постійне проживання в Україні. Їх термін перебування продовжують до того часу, поки вирішується питання про надання їм такого дозволу.

Докладніше із законодавством щодо термінів законного перебування іноземців на теренах України можна ознайомитися тут.

 

Опублікував Ігор Саджениця

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!