Цього року у Львові зрізали в 15 разів більше дерев, ніж посадили

1388 0
До кінця року планують посадити ще близько 380 дерев.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

В 2023 році у Львові зрізали 3598 дерев, а посадили 240. Про це у відповіді на запит Tvoemisto.tv повідомили в управлінні екології та природних ресурсів міської ради. 

Серед дерев, які видалили, були аварійні або сухостійні, але також ті, які зрізали під час проведення реконструкції і будівництва. Щоб зробити це, цьогоріч видали 1478 дозволів. 

Читайте також: Цієї осені посадити дерево у Львові зголосилося менше мешканців, ніж навесні

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології Галина Микітчак, цього року у Львові посадили 240 дерев і планують посадити ще близько 380. Зокрема, 250 дерев висадять в парках (100 шт) та на вулицях Львова (150 шт) за кошти міста, 41 дерево фінансує ГО «Добро. Дій» і ще приблизно 88 дерев посадять мешканці в межах акції «Подаруй місту дерево». 

Нагадаємо, що лише за період реконструкції вулиці Шевченка у Львові зрізали 104 дерева. Нещодавно невідомі зрізали на вулиці Дунайській 10 дерев, а також у березні цього року на вулиці Пасічній, біля церкви святої великомучениці Катерини ПЦУ, без дозволу зрізали чотири дерева. Такі дії погано впливають на клімат та якість життя в місті. 

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Проблему з деревами могла б вирішити схема захисту: позначки на деревах, які не можна зрізати. У разі порушення можна штрафувати або змусити замінити одне зрубане дерево на десять нових. Таку пораду дав президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантьє та пояснив Тvoemisto.tv, чому вирубка дерев може зробити Львів непридатним для життя. Детальніше за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!