Лише шоста частина дітей ВПО вчиться у школах Львівщини

769 0
Школи Львівщини мали б налагоджувати контакт з внутрішньо-переміщеними особами та заохочувати їх до навчання в школах.
Фото: osvita.ua

Фото: osvita.ua

На Львівщині зареєстровано 60 тисяч дітей ВПО. Лише близько 10 тисяч з них навчаються у школах області, решта - онлайн у рідних навчальних закладах. Про це повідомив у коментарі  Tvoemisto.tv очільник керівник департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«Діти намагаються триматися за свої школи дистанційно, адже там їх тримає близьке середовище. Але з іншого боку, вони повинні мати нових друзів на новому місці. Тож очне навчання в школах за проживанням сприяло б соціалізації і навіть кращому навчанню»,  зазначив Олег Паска.

За словами Олега Паски, школи Львівщини мали б налагоджувати контакт з внутрішньо-переміщеними особами та заохочувати їх до навчання в школах. Натомість спостерігається позитивна тенденція, адже за минулий рік близько 4 тисяч дітей ВПО почали навчання у школах Львівщини.

Читайте також: До Львова призначили додаткові потяги на час весняних канікул

«Загалом це велике завдання для МОН видати відповідний наказ, який би сприяв залученню дітей ВПО до навчання у школах за місцем проживання. Однак міністерство теж обережне в тому плані. Адже ніхто не хоче різко виривати дитину з середовища, у якому їй комфортно. Але це справді проблема, над якою потрібно працювати», – підсумував очільник департаменту освіти і науки ЛОВА.

Нагадаємо, що більшість школярів Львівської міської територіальної громади матимуть весняні канікули з 25 березня. Триватимуть канікули орієнтовно 1 тиждень. Щодо канікул на Великдень, то школи підуть відпочивати з 2 або 3 травня.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!