Скільки грошей Львівщина витрачає на боротьбу з коронавірусом

1739 0
З резервного фонду бюджету області виділили додаткові кошти на медобладнання.
Фото: Галнет

Фото: Галнет

Голова ЛОДА Максим Козицький на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що з обласного бюджету Львівщини понад 22 млн грн виділили на закупівлю обладнання та засобів захисту для лікарень та медиків.

Раніше з резервного фонду бюджету області виділили 7 млн грн на матеріально-технічне забезпечення надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 у Львівській обласній інфекційній лікарні. За словами Максима Козицького, обладнання вже закуповують.

Також 7 млн грн до обласного бюджету для боротьби із поширенням коронавірусу передав міський бюджет Львова.

Максим Козицький каже, що з районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад також виділили 11 млн грн для медичних закладів районного рівня, що визначені, як опорні у боротьбі з коронавірусом.

Загалом, станом на сьогодні з обласного та місцевих бюджетів області для запобігання епідемії коронавірусу скеровано 86,3 млн грн.

Нагадаємо, медикам лікарень, які є базовими для госпіталізації та обсервації хворих з підозрою на коронавірус, з обласного бюджету виділили 20 млн грн на доплати, що мають надійти до кінця тижня.

Додамо, т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько учора розповів, що на Львівщині є близько 300 точок доступу до кисню. Їхню кількість хочуть збільшити до 700, щоб 700 пацієнтів одночасно могли отримувати допомогу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!