Скільки коштів Львів витрачає на утримання переселенців у міських шелтерах

1345 0
Станом на 01.08.2023 року у Львові зареєстровано 106488 внутрішньо переміщених осіб.
Фото умовне

Фото умовне

Станом на 01.08.2023 року у Львові зареєстровано 106488 внутрішньо переміщених осіб. Виплати, передбачені для переселенців, забезпечуються з державного бюджету, а комунальні послуги – з місцевого. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко. 

За його словами, на один рік, на утримання одного переселенця, який проживає в міському шелтері, а загалом це приблизно 2 тисячі осіб, у бюджеті міста закладено орієнтовано 11 тисяч гривень. Загалом, у бюджеті на 2023 рік передбачено 22,5 мільйонів гривень. 70% суми йде на оплату комунальних послуг. Решта - на закупівлю  побутової техніки, дрібні ремонти, прибирання тощо. 

Читайте також: Близько 70 тисяч – діти. Скільки переселенців на Львівщині

Додамо, що у містечках та гуртожитках мешканці проживають безкоштовно. Одноразовим харчуванням ВПО забезпечують Згромадження отців салезіян Св. Івана Боска та міжнародна гуманітарна організація  World Central Kitchen. До прикладу, один місяць харчування отцям обходиться орієнтовно в 1 млн гривень.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення 165 тисяч вимушених переселенців отримали медичну допомогу у Львові. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!