Скільки українці відпочиватимуть у 2019 році. Перелік вихідних

6310 0
Загалом цього року буде 113 вихідних днів.
Фото: Estée Janssens / Unsplash

Фото: Estée Janssens / Unsplash

У 2019 році на українців чекають 11 офіційних вихідних, крім традиційних суботи та неділі, пише УНІАН. Крім цього, якщо свято припадатиме на вихідний, українці отримають додатковий неробочий день. Загалом цього року буде 113 вихідних днів.

Офіційні вихідні:

1 січня – Новий рік (вівторок);

7 січня – Різдво Христове у християн східного обряду (понеділок);

8 березня – Міжнародний жіночий день (п'ятниця);

28 квітня – Великдень (неділя);

1 травня – День міжнародної солідарності трудящих (середа);

9 травня – День Перемоги (четвер);

16 червня – Трійця (неділя);

28 червня – День Конституції України (п'ятниця);

24 серпня – День незалежності України (субота);

14 жовтня – День захисника України (понеділок);

25 грудня – Різдво Христове у римо-католиків (середа).

Як переноситимуть вихідні на робочі дні:

Додатковими вихідними у січні буде 1 січня (вівторок) та 7 січня (понеділок). У березні додаткові неробочі дні випадають на п'ятницю 8 березня.

У квітні українці додатково відпочиватимуть 29 квітня (понеділок), оскільки Великдень святкуватимуть днем раніше. У травні додатковим вихідним буде четвер, 9 травня.

У червні наступного дня після свята Трійці українці матимуть вихідний у понеділок, 17 червня. У серпні додатковий вихідний припадає на 26 серпня – понеділок після Дня Незалежності.

У жовтні вихідним є 14 жовтня – День захисника України, який випадає на понеділок. У грудні римо-католицьке Різдво святкуватимуть у середу. Новий рік 1 січня 2020 року українці зустрінуть також у середу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!