Скляну прибудову до вілли Бачевських у Львові демонтували. Фото дня

3772 0
Попередні орендарі планували розмістити у віллі ресторан.
Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко

У Львові демонтували скляну прибудову до вілли Бачевських, що на вул. Вітовського, 35а. Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: На місці вілли на Коновальця хочуть збудувати 6-поверхівку

Тепер віллу орендуватиме державний ПриватБанк. Тут облаштують новий центр для VIP-клієнтів. Натомість власника вілли оштрафували на 170 тисяч гривень за самовільну прибудову. Наразі справа перебуває у суді. Скляну прибудову почали демонтувати ще 3 лютого. 

Власником вілли є ПП «Кас Консалтинг». У 2018 році в будинку самовільно замінили вікна та перефарбували фасад у сірий колір. Тоді підприємця оштрафували на 17 тисяч гривень, оскільки він погодився надалі всі роботи узгоджувати з Львівською міськрадою. Попередні орендарі планували розмістити у віллі ресторан.

За даними Youcontrol, основний вид діяльності ПП «Кас Консалтинг» – оренда й управління власними чи орендованими приміщеннями. Власницею фірми є Юлія Вакуленко.

Читайте також: Селищна рада Брюховичів продала під забудову колишні землі дитячого табору

Раніше у цій будівлі працювало львівське відділення страхової компанії «Брокбізнес», власником якої є Віталій Хомутиннік – співголова депутатської групи «Відродження», колишній член Партії Регіонів. У 2016 році вони переїхали на вулицю Стрийську.

Зазначимо, що у 2004 році земельну ділянку на Вітовського 35а придбав за пів мільйона гривень акціонерний банк «Брокбізнесбанк». Тепер власником частини цієї земельної ділянки – зі сторони вулиці Зарицьких, є ТзОВ «Марконі». З 2017 року на території вілли вели будівельні роботи.

Довідка

Вілла Бачевських – пам’ятка архітектури місцевого значення збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!