Слідчу львівської поліції підозрюють у «зливі» персональних даних

1997 0
Співробітниця поліції незаконно збирала конфіденційну інформацію про громадян та продавала її зацікавленим особам.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Слідчій поліції зі Львова оголосили про підозру за «злив» персональних даних. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Львівській області.

За матеріалами підрозділу кібербезпеки Управління, слідчій одного з райвідділів Нацполіції Львова оголосили про підозру за торгівлю персональними данини. Зокрема, співробітниця поліції незаконно збирала конфіденційну інформацію про громадян та продавала її зацікавленим особам.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

Вартість таких послуг залежала від повноти відомостей та платоспроможності замовника. Під час обшуків у помешканні та за місцем служби слідчої виявили особисті дані громадян, зібрані незаконним шляхом, та інші матеріали, що доводять протиправні її дії.

Наразі зловмисниці оголосиил про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!