Події російського вторгнення тепер можна відстежувати на інтерактивній карті

3680 0
На сайті систематизували інформацію про перебіг війни, втрати росіян, спротив українців тощо.
Російська армія/з відкритих джерел

Російська армія/з відкритих джерел

Запрацювала інтерактивна карта з інформацією про події широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Про цей ресурс повідомляє Український інститут національної пам’яті.

«Він покликаний систематизувати інформацію про перебіг російсько-української війни після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну та її наслідки у регіональному вимірі», – ідеться в повідомленні.

На цій карті збирають інформацію про втрати окупаційних військ, зокрема знищену техніку та живу силу ворога, полонених окупантів; воєнні злочини, викрадення людей, мародерство росіян в Україні, українських біженців, спротив мешканців, які опинилися на тимчасово окупованих територіях.

Також повідомляють, що всі, хто володіє інформацією, фото- чи відеоматеріалами, можуть запропонувати їх для розміщення в геоінформаційній системі. Надіслати матеріали можна через сайт. Після перевірки адміністраторами інформація буде додана на карту.

Читайте також: У Львові склали список цифрових продуктів Росії, від яких треба відмовитися

Нагадаємо, що управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА підготувало перелік російських цифрових продуктів, від яких потрібно відмовитися, а також вказало їхні закордонні аналоги. Закордонні аналоги російських програм, на які радять перейти можна побачити тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!