Слідство назвало причини катастрофи літака АН-12 біля Львова

19091 0
Експерти кажуть, що на момент падіння повітряне судно було повністю справне.
Розташування АН-12 після катастрофи. Фото зі звіту

Розташування АН-12 після катастрофи. Фото зі звіту

Найімовірнішою причиною авіакатастрофи АН-12, яка сталася у жовтні 2019 року у Сокільниках, назвали фізичну перевтому екіпажу. Про це йдеться у звіті Національного бюро з рослідування авіаційних подій та інцидентів з цивільнимии повітряними суднами. 

«Найбільш імовірно причиною авіаційної події, зіткнення справного ПС з землею під час заходження на посадку в умовах туману, стала неспроможність екіпажу виконувати політ в приладових умовах внаслідок ймовірної фізичної перевтоми, що призвело до неусвідомленого зниження літака нижче глісади та зіткнення із землею», – йдеться у висновку звіту. 

Згідно з аналізом технічної документації експулатації двигунів, паливної системи та повітряних гвинтів на момент події вони були справні. 

«ПС було повністю справне та кероване до моменту зіткнення з перешкодами на землі», – додають у звіті.

 

Схема зі звіту Національного бюро з рослідування авіаційних подій 

Читайте також: Під Львовом розбився вантажний літак. 5 людей загинули

Нагадаємо, що 4 жовтня 2019 року близько 6:45 біля Львова пропав із радарів вантажний літак, що летів із Віго (Іспанія) в Стамбул (Туреччина). Літак зробив аварійну посадку за 1,5 км від злітної смуги в Сокільниках. Літак здійснив аварійну посадку, тому що у нього закінчилось пальне. На борту перебувало вісім людей, троє з яких загинули. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!