Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери, ще три держави — артилерію

1096 0
Україна отримає нові гелікоптери, артилерію та системи залпового вогню.
Фото: ОПК

Фото: ОПК

Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери. Канада, Польща та Нідерланди  — нові одиниці артилерії. Про це оголосив глава Пентагону Ллойд Остін після зустрічі у форматі «Рамштайн» в Брюсселі, повідомляє ЄП.

Читайте також: Україна може отримати від США новий пакет військової допомоги з ракетами Harpoon

«Я б хотів подякувати Словаччині, яка оголосила про суттєве пожертвування гелікоптерів серії «Мі» та вкрай необхідні ракетні боєприпаси. Ми також обговорили важливі нові пожертвування артилерії з багатьох країн, включаючи Канаду, Польщу та Нідерланди. Це ключові інвестиції та можливості України для ведення вогню на великій відстані, і вони будуть вирішальними для зусиль України відбити наступ росії на Донбасі», — зазначив він. 

Глава Пентагону підтвердив, що Німеччина вирішила передати Україні три реактивні системи залпового вогню з керованими боєприпасами.

Нагадаємо, США мають намір передавати Україні розвідувальну інформацію для завдання ударів за допомогою реактивних систем залпового вогню. Додамо, що Польща підписала з Україною один із найбільших за 30 років контрактів на постачання зброї. Контракт на 2,7 мільярда злотих, або приблизно 630 мільйонів доларі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!