Smart Lviv: які нововведення планують у місті

4059 0
Інтернет, цифрові технології та сучасний підхід може внести багато позитивних змін у життя львів'янина. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про проекти та нововведення, які вже найближчим часом мають з'явитися у Львові у різних сферах.

Сьогодні ситуація із впровадження сучасних технологій у місті не надто втішна. До прикладу, навіть скаргу на роботу громадського транспорту у Львові зареєструвати в телефонному режимі неможливо. Щоб вашій скарзі присвоїли порядковий номер, а відтак, щоби її «узаконили» а її долю можна було відслідкувати – львів'яни змушені надсилати лист звичайною поштою, або ж принести скаргу оформлену на папері на пл. Ринок, 1

Разом із тим, у Львові таки обіцяють зміни та планують чимало нововведень. Зокрема, у міліції сподіваються, що незабаром місто завдяки новітнім технологіям стане безпечнішим, а встановити особу правоохоронці зможуть просто на вулиці – для цього не доведеться доправляти людину до райвідділку міліції.

Зокрема, у планах міліції впровадити GPS-навігацію в патрульних машинках та закупити для міліціонерів планшети. Таким чином патрульні матимуть змогу перевірити особу на місці. Ще одне нововведення, яке щоправда, потребує чимало коштів та часу – «охопити» місто відеоспостереженням. Зокрема, з'єднати у єдину мережу відеокамери, що належать "Львівавтодору", Державній службі охорони та приватним підприємствам. Наразі у міліції планують розпочати із невеликої кількості камер та поступово збільшувати їх кількість.

Серед нововведень, які обіцяють в управлінні транспорту та зв'язку: встановити у місті 200 розумних світлофорів. Наразі таких світлофорів у місті є лише 40, натомість, обладнання, яке працює у Центрі керування рухом дозволяє регулювати відразу дві сотні перехресть. Завдяки нововведенням у місті має поменшати заторів. А швидкість руху, як приватного так і громадського транспорту має зрости. А от ситуацію із громадським транспортом має покращити e-квиток, про який вже кілька років говорять у Львові.

Ще одне «осучаснення», яке обіцяють в управлінні транспорту та зв'язку – покращити поінформованість мешканців міста щодо компаній, які надають у місті послуги зв'язку. На сайті управління транспорту планують створити сторінку, де можна буде ввести свою адресу – вулицю і номер будинку, та отримати інформацію про те, які компанії надають послуги у цьому будинку, а також контакти цих компаній.

А от у «Львівводоканалі» планують суттєво зменшити кількість «втрат води». Встановлення спеціальної системи датчиків дасть можливість виявляти підземні витоки – знайти їх сьогодні практично нереально. Також тут планують встановити лічильники – перед будинками та перед підприємствами теплоенерго, щоби точно обліковувати кількість проданої споживачам води.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!