Сміттєві контейнери біля пам’ятника Міцкевичу можуть заховати під землю

1126 0
Через це облаштування змінять організацію дорожнього руху на площі.
Пам

Пам'ятник Міцкевичу у Львові / Фото: Капітолій

У Львові біля пам’ятника Міцкевичу змінять організацію дорожнього руху. Крім того, під час реорганізації планують забрати контейнери для сміття, що розташовані поруч з пам'ятником. Про це у програмі «Тема тижня» на Tvoemisto.tv повідомив голова Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля.

У відповіді на питання, чи робитимуть нову розв’язку біля пам’ятника Міцкевичу, посадовець зазначив:

«Це питання ще розглядають, адже поряд триває будівництво. Там є майданчик із контейнерами для сміття, які планують заховати під землю, що, відповідно, вплине на організацію дорожнього руху. Але цим займається міська комісія з безпеки руху», – сказав Андрій Зозуля.

Читайте також: 25-метровий готель на площі Міцкевича проєктуватимуть поляки

Раніше головний архітектор Львова Антон Коломєйцев повідомляв у інтерв’ю Tvoemisto.tv, що у центрі міста з боку готелю на пл. Міцкевича, 9, який будують на місці розібраної кам'яниці, можуть зробити пішохідний доступ до однойменного пам’ятника. Водночас рух транспортних засобів відбуватиметься із західної сторони.

На сесії ЛМР прийняли рішення про розробку детального плану території та мають укласти договір із проектантом, а тоді упродовж трьох-чотирьох місяців мали розробляти планування та питання транзиту через простір площі Міцкевича, який хочуть зробити загальнодоступним.

Нагадаємо, що будівництво 25-метрового готелю на пл. Міцкевича, 9 погодив виконком ЛМР у лютому 2020 року. У будівлі планують розмістити готель із адміністративно-торговими приміщеннями та підземним паркінгом. Це вже другі містобудівні умови на забудову цієї ділянки. Перші видали у грудні 2018 року. Тоді максимальна висота будівель не мала перевищувати 22,4 м, цього разу – 25 м із максимальним відсотком забудови земельної ділянки.

Дозвіл на початок робіт отримало ТзОВ «Центр розвитку нерухомості». За даними Youcontrol, компанія зареєстрована у 2004 році за адресою: місто Львів, вул. Героїів УПА, 72. Керівником організації є Євген Зінов'єв, а кінцевими бенефіціарними власниками Віталій Антонов (власник ПАТ «Концерн Галнафтогаз» (заправки «ОККО») та Василь Даниляк.

Готель будують на місці розібраної кам'яниці, яка є пам’яткою національного значення, його проєктантами є польська архітектурна студія.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!