Сміття зі Львова незаконно скидали в області

2787 0
Наразі поліцейські проводять обшуки у Львівській, Київській та Івано-Франківській областях – у місцях роботи та проживання зловмисників.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

Львівські правоохоронці виявили зловмисників, які причетні до розкрадання державних коштів при вивезенні сміття з міста. Про це повідомили у поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, зловмисники, за сприяння посадовців підприємств, що вивозять сміття, підробляли документи, вказуючи, що тверді побутові відходи перевозять на сміттєзвалища Київської, Житомирської та інших областей, з якими є офіційна домовленість. Натомість насправді сміття скидали на Львівщині, а в документах завищували вартість перевезень.

«На території Львівської області відсутні можливості для захоронення чи потужності для переробки всього обсягу львівського сміття. Відповідно, з бюджету міста минулоріч виділено близько 300 млн грн додаткових коштів на вивезення твердих побутових відходів за межі регіону. Цьогоріч вже освоєно близько 70 млн грн», – розповіла головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Міська рада уклала низку договорів приватними перевізниками, які щодня збирають та вивозять сміття з міста. Йдеться про понад 15 вантажівок на день.

Наразі поліцейські проводять обшуки у Львівській, Київській та Івано-Франківській областях – у місцях роботи та проживання зловмисників.

Частину сміття незаконо закопували на державних землях неподалів Жидачева, а також у Коростені Житомирської області.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст.  239 (Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання – позбавлення волі від трьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!