Сьогодні 210 років від дня народження Шевченка. Перелік заходів у Львові

1262 0
До дня народження Тараса Шевченка у Львові проведуть концерти та музично-поетичний вечір.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

У суботу, 9 березня, виповнюється 210 років від дня народження українського письменника Тараса Шевченка. З цієї нагоди на території Львівської громади проведуть чимало різних подій.

Джерело: пресслужба ЛМР

Перелік ключових подій

«ЦВІТ. Шевченко: Сильвестров, Фроляк, хор Cantus, Половинка». Співоча дія присвячена 210 річниці від Дня народження Тараса Шевченка.

Коли: 9 березня о 19:30

Локація: Гарнізонний храм св. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11).

Деталі про подію за посиланням.

Концерт «Шевченко. Вічне». Музична присвята Шевченкові від Львівського муніципального хору «Гомін» під керівництвом Вадима Яценка. Програма з хорових творів українських композиторів ХХ та ХХІ століття: Людкевича, Лятошинського, Сильвестрова та Зубицького.

Коли: 9 березня о 19:00

Локація: Львівський органний зал (вул. С. Бандери, 8).

Деталі про подію за посиланням.

Концерт «І слово, і пісня Тарасе тобі…» до 210-річниці від дня народження Тараса Шевченка, за участі колективів Палацу імені Гната Хоткевича.  

Коли: 10 березня о 13:30

Локація: Площа перед пам’ятником Тарасу Шевченку (просп. Свободи).

Музично-поетичний вечір «Шевченко Джем», на котрому поети представлять свої власні тексти та інтерпретації творів Шевченка, а музиканти використовуватимуть різноманітні жанри та інструменти.

Коли: 11 березня о 18:00

Локація: Нижній зал в Театрі Ляльок (пл. Д. Галицького, 1)

Деталі про подію за посиланням.     

Дискусія. Тарас Шевченко як поет, художник, натхненник українських революцій та означення національної гідности. Шевченко у національній пам’яті,  його феноменологія в українській культурі.

Коли: 14 березня о 16:00

Локація: Мистецька бібліотека (вул. Шота Руставелі, 8).

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!