Сьогодні – День Державного прапора України. Як відзначатимуть у Львові

6637 0
Синьо-жовтий прапор для українців − це символ свободи і боротьби за незалежність.
Умовне фото

Умовне фото

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Синьо-жовтий прапор для українців − це символ свободи і боротьби за незалежність.

«На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України постановляю установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня», – йдеться в Указі Президента України від 23.08.2004 № 987/2004.

У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні. Щороку у цей день у різних містах держави проходять урочисті церемонії підняття головного прапора.

Сьогодні в День Державного прапора у Львові відбудеться низка подій, зокрема:

О 9:00 розпочнеться перша екскурсія перейменованими вулицями та просторами Львова. 

О 10:00 відбудуться заходи до Дня прапора України від «Я - Маріуполь», зокрема хвилина мовчання, мирний мітинг без мікрофону, пошта незламності (листи для військових від дітей). 

О 18:00 у Львові відбудеться благодійний мініфестиваль «Гомін». Вхід – донат від 300 гривень 

О 18:30 відкриють ексклюзивну фотовиставку «Покоління незламних. Мистецтво творити», присвяченої захисникам та їх рідним.

Крім того, сьогодні відбудеться велопробіг з нагоди Дня прапора «З Україною в серці». Захід для дітей, молоді та родин.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!