Сьогодні День безпритульних тварин. 6 звірят, які шукають господаря у Львові

4335 0
Цього року День безпритульних тварин припадає на 15 серпня. Чимало міст у світі та Україні мають проблеми із тваринами, які покинуті напризволяще. Львів – не виняток. Tvoemisto.tv вирішило не лише нагадати про цей день, а й розповісти про кількох звірят, які зараз шукають турботливих господарів серед львів’ян.
фото: v4asno.com, zaholovok.com.ua, pik.cn.ua, vkurse.ua, www.gorod.cn.ua, kyiv.comments.ua

фото: v4asno.com, zaholovok.com.ua, pik.cn.ua, vkurse.ua, www.gorod.cn.ua, kyiv.comments.ua

Відтоді, як людина почала освоювати навколишнє середовище, їй стало зрозуміло, що є тварини, яких краще так і залишити в природному дикому середовищі. А ті тварини, які цілком підкорилися їй, невдовзі влилися у її світ, стали невід’ємною частиною життя. Людина сміливо взяла на себе відповідальність і встановила правила. Цедозволило їй з успіхом вести своє домашнє господарство, яке домашні тварини гармонійно доповнювали,  пише видання Ділова Мова.

Безпритульні тварини почали з’являтися практично відразу. На це були цілком природні причини: часом вони втрачали своїх господарів, часом їх втрачали самі господарі, іноді їх банально позбувалися через непотрібність. Коли це явище стало соціальною проблемою – сказати важко, проте небайдужі люди вже протягом кількох століть намагаються її вирішувати та не лишати напризволяще «братів наших менших». Tvoemisto.tv вирішило також не стояти осторонь добрих справ і знайшло для вас кількох милих створінь, які все ще шукають господарів у Львові.

 

«Чудовий чорний котик у добрі руки. Чорний красень із білим медальйоном, молодий, надзвичайно ласкавий, розумний, стане вашим хорошим другом. Скоро осінь, а цей кіт-грілка чудово зігріє та розважить холодним вечором. Кастрований, вакцинований, привчений до корму та лотка. Уже готовий стати вашим ідеальним першим котом. А може – гарним товаришем вашому котику. Також може жити у родині із свідомими дітками та батьками. Має невеличку ваду хвостика, що ніяк не впливає на поведінку та його зовнішню красу», – написала небайдужа львів’янка Cayce Pollard.

 

«Маленькі милі кошенята. Серед них є одне як із концтабору. Раніше його і не бачив: воно постійно ховалося. Значно відстає в рості від решти. Котик потребує хоча б тиждень нормального догляду. Не має сили залізти на дерево, але хитре – ховається під машини, залазить грітися під мотори. Є велика небезпека, що загине під машиною або від собак. Взяти до себе не можу, мої песики «замотузять». Фінансову сторону беру на себе, потрібна якісна перетримка з доглядом, годуванням тощо, бо загине серед людей», – написав небайдужий львів’янин Mishenchuk Volodymyr.

 

«Тіна, як вона є: колір шерстки – рудий, на мордочці чорна маска, очі – розумні, характер – чудовий. Вона сімейна, любить дітей (як хлопчиків, так і дівчаток), нейтрально ставиться до котів, уміє будувати стосунки із іншими собаками. Їсть натуральну їжу, але може перейти на корм. У їжі невибаглива. Тіна стерилізована до року, має паспорт і свіжі щеплення. За довгий час перебування на перетримці Тіною цікавились 5 разів, але дивилися лише раз. Ким не є Тіна: вона не йорк, не такса, не спаніель. Це справжня галицька собака з вулиці Грінченка. Вона не створена для ланцюга чи вольєру, а народжена бути улюбленою та активною. Я, Тіна та особлива дівчина Христина, яка нею опікується, чекаємо ваших пропозицій удочерити Тіну. Вона стане чудовою собакою у хорошій родині. Можливо, це ваша родина?» – написала небайдужа львів’янка Cayce Pollard.

 

«Кошеня, чорнобрива дівчинка, вік близько трьох місяців. Здорова, оброблена від паразитів, дуже жвава і розумна, не перебірлива у їжі, вправно користується котячим туалетом. Зараз кошеня на перетримці, де їй не дуже затишно серед великої кількості дорослих котів. Кошеняті дуже потрібен справжній дім. У подальшому гарантую всіляку допомогу, у тому числі й стерилізацію. Приходьте знайомитись з Чорнобривкою! Прилаштування можливе із випробувальним терміном. Дзвоніть  096-218-14-05», – написала небайдужа львів’янка Tanya Dzhula.

 

«Дівчаткам 5 місяців, суміш малінуа і грейхаунда. Непосидючі, активні, немов маленькі пружинки вриваються у ваш простір, нагадуючи про себе. Не знаю, чи пощастило їм (останнім із дванадцяти цуциків), що забрала їх я та досі не прилаштувала. Сподіваюсь, що так. Вакциновані, допоможу стерелізувати. Проживають у квартирі. Із задоволенням відала би цуциків людям, які мають досвід спілкування, сумісного проживання з собачками, які люблять і вміють цінувати їх товариство.Телефон: 067-79-71-424», – написала небайдужа львів’янка Оксана Харишин.

 

«Любі друзі! Звертаюся до вас усіх, кого знаю особисто і не дуже, із важливою річчю. Є котик Хеміч, якому скоро не буде, де жити. Можливо, комусь треба сіренький, милий, симпатичний, не нахабний кіт, без бліх і шкідливих звичок, якому майже рік? Чи в когось є знайомі, яким треба кіт? Моє серце розривається від думки, що його можуть залишити на вулиці», – написала львів’янка Anna Zhurba.

Читайте також: З’явиться місце, де львів’яни знайомитимуться з тваринами

Нагадаємо, студенти Франкового університету зробили свій внесок у вирішення проблеми безпритульних тварин – вони створили веб-сайт притулку, де розмістили повноцінну базу даних про вихованців закладу, інформацію про притулок «Милосердя» та його роботу. Відвідувачі сайту зможуть не тільки познайомитися із буденним життям закладу, але й дізнатися, як вони можуть допомогти, а також розмістити оголошення про загублену тварину. Ознайомитись із сайтом притулку можна за посиланням.

Також у ЛКП «Лев» триває програма прилаштування тварин. Львів’ян запрошують приходити за адресою: вулиця Промислова, 56, та обирати для себе чотирилапого друга.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!