Сьогодні для проїзду транспорту відкриють вулицю Степана Бандери

1498 0
Завтра вулицею вже поїде громадський транспорт.

Сьогодні, 18 грудня, у Львові відкриють для проїзду вулицю Степана Бандери. Її на ремонт закрили ще торік у вересні, нині закінчують роботу на останній ділянці – від вулиці Антоновича до вулиці Городоцької. У неділю, 19 грудня, вулицею поїде громадський транспорт. Хоч рух вулицею і відновлюють, утім тут ще чимало роботи, каже керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк. Залишається ще великий об’єм робіт – розмітка, озеленення, громадський простір, підпірна стінка, що поблизу органного залу.

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

Сьогодні вулицю відкривають для проїзду, а наступного року будуть допрацьовувати.

За словами Миколи Власюка, ще декілька тижнів не працюватимуть світлофори на цій вулиці, допоки їх не увімкнуть водії і пішоходи користуватимуться дорожніми знаками.

У найближчі дні на вулиці працюватимуть евакуатори, місто пильнуватиме, щоби тут дотримувались правил паркування. Для того, щоби залишити авто на узбіччі, облаштували 66 слотів, каже він.  

Загальна кошторисна вартість робіт з реконструкції вулиці – 209 млн грн, однак з’являються додаткові роботи, як-от з громадський простором і підпірною стінкою. Також буде ще корегування проєкту, тож у підсумку вартість збільшиться.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Міський голова каже, що наступного року планують розпочати ще низку масштабних реконструкцій, хоча «бюджет розвитку мінімалістичний».

Нагадаємо, що проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і повернули бруківку.

На початку ремонту планували, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим. Стару бруківку мали залишити хіба що у міжколійному просторі та у слотах для паркування. Втім, у грудні минулого року, коли вже активно велись роботи, при замощуванні вулиці вирішили не використовувати римського каменю. Дорогу вистелили дрібною бруківкою-мозаїкою, а між рейками грубою бруківкою.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!