«Ракети були близько до Львівщини». Сьогодні окупанти завдали масованої атаки

1892 0
Більшість ракет рухались в напрямку заходу України.
Умовне фото

Умовне фото

Вранці 13 січня у всіх областях країни була оголошена повітряна тривога.  З літаків Ту-95МС було зафіксовано пуски крилатих ракет. Крім того, близько 7.00 винищувачі МіГ-31К запустили «Кинджали».  

Так, за інформацією Повітряних сил, «кинджали», зокрема, летіли в напрямку Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Луцька, Рівного. Як писало «Суспільне», вибухи пролунали у Кропивницькому, а також декілька разів у Дніпрі.

У Рівненській області під час повітряної тривоги працювали сили протиповітряної оборони, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Коваль.

Також вранці росіяни атакували Полтавщину – в області працювала ППО, написав голова ОВА Філіп Пронін. На подвірʼя одного з приватних будинків у Кременчуцькому районі впала ракета, яка не розірвалася. 

Протиповітряна оборона працювала й у Чернігівській області, попередньо, минулося без постраждалих, розповів начальник ОВА Вʼячеслав Чаус.

На Кіровоградщині, де теж відпрацювали захисники неба, попередньо, минулося без постраждалих і руйнувань, зазначив керівник області Андрій Райкович.

Також зазначимо, що о 7.47 голова Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що ракета наближається до Львова зі східного напрямку. О 7.50 військові повідомили про крилаті ракети на перехресті Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей. Вони рухались в напрямку Івано-Франківщини.

О 8.25 відбій пролунав у всіх областях. 

У Львівській області все спокійно, зазначив голова ОВА Максим Козицький.

«Під час повітряної тривоги, яка тривала у Львівській області з 06:33 по 08:23, декілька разів ракети були небезпечно близько до Львівщини.  Воїни ПвК «Захід» добре спрацювали в інших західних областях, відтак у повітряний простір Львівської області ракетам зайти не вдалося», – йдеться в повідомленні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!