Сьогодні першому кінному трамваю у Львові виповнюється 141 рік

1258 0
Це був перший на території України кінний трамвай, який почав регулярний рух у 1880 році.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

3 травня цього року виповнюється 141 рік, відколи кінний трамвай поїхав вулицями Львова. Кінна тяга використовувалась з 1880 до 1908 року, на зміну якій згодом прийшла електрична. Це був перший на території України кінний трамвай, який почав регулярний рух у 1880 році.

Читайте також: Як у Львові курсував перший кінний трамвай. Фото

«Оплата проїзду була введена з 5 травня. Функціонували дві лінії: «Головний вокзал — вулиця Городоцька – площа Митна» і «Головний вокзал – Підзамче», які перевозили в середньому 1867000 пасажирів на рік. У 1889 році було 105 коней, а вагонів – 37 пасажирських і 3 вантажних», – цитує начальника вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Калника пресслужба ЛМР.

На території трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» зберігається і функціонує досі спецтехніка, на базі візка кінного трамвая.

«Спецвагон, так звана вишка, призначена для ремонту електромережі та побудована так, що основа взята з кінного трамвая, який експлуатувався у Львові з 1880 до 1908 року. Це візок одного із перших вагонів у місті Львові. Зараз на ньому є вишка, відповідно майстер, який обслуговує мережу, може по драбині залізти та виконати певні роботи», – додав він.

Також він розповів, що цьогоріч 31 травня виповниться 127 років як у Львові у 1894 році поїхав перший електричний трамвай, та показав 112 літній вагон моделі Sanok SW1. 

Нагадаємо, про те, як у Львові курсував перший кінний трамвай, можна прочитати за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!