У Львові почали діяти нові правила проїзду в електротранспорті. Деталі

106199 8
У Львові змінили правила проїзду у міському електротранспорті, додавши можливість придбати квиток у контролера та зобов’язавши пасажирів негайно оплачувати проїзд, незалежно від відстанні поїздки.
фото: facebook Львівелектротранс/  Володимир Караїм

фото: facebook Львівелектротранс/ Володимир Караїм

6 квітня у Львові затвердили нові правила проїзду в електротранспорті, які вступають у дію від сьогодні, 6 травня. Нові правила вже розклеєні по всіх вагонах трамваїв та у тролейбусах. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися з основними нововведеннями, запровадженими в місті.

Їздити в трамваях та тролейбусах можна за паперовими та онлайн-квитками з QR-кодами, абонементами, електронними квитками (у перспективі) та банківськими картками. Однак пасажир, зайшовши у вагон, має негайно оплатити проїзд та закомпостувати/завалідувати квиток, незалежно від відстані, яку він проїде. Відсутність або часткова несправність компостерів та валідаторів не є підставою для безоплатного проїзду, за виключенням, якщо всі засоби оплати проїзду у трамваї чи тролейбусі вийшли з ладу.

Придбати квитки й абонементи надалі можна у водія (тільки на зупинках транспорту), на сайті, через Приват24, через термінали - шляхом оплати проїзду банківськими картками та у кіосках. Квиток у водія буде коштувати дорожче, аніж куплений у кіоску чи в інтернеті, та матиме новий дизайн. Проте, як повідомляв раніше в коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, такі квитки запровадять пізніше: поки що у водія можна оплатити проїзд за стандартною ціною. Теж саме стосується «короткострокового абонементу», який діятиме від 1 до 5 днів.

Читайте також: Сафарі на «зайців». Чому контроль у трамваї нагадує пошук терористів

Окрім попередніх тарифних планів, зокрема «разова поїздка», «разова поїздка у водія», «місячний» та «короткостроковий абонемент», «пільговий тариф», відтепер можна придбати «квиток у контролера», який передбачає підвищенну вартість. Його також запровадять пізніше.

Якщо пасажир планує купити квиток у водія, він має зайти на перші двері. Пасажири, які, відповідно до законодавства, мають право на безоплатний проїзд, як і раніше повинні пред’являти для контролю відповідне посвідчення.

Якщо транспорт не може продовжити рух через поломку, оплачувати проїзд після пересадки у новий вагон буде непотрібно. У випадку, якщо транспорт більше, ніж 30 хвилин, не рухається за маршрутом із причин, які є у компетенції перевізника, пасажиру мають компенсувати вартість проїзду. Для цього в ЛКП «Львівелектротранс» невдовзі мають запровадити компенсаційні квитки.

Читайте також: У львівських трамваях з'явився безкоштовний Wi-Fi

Контролери під час інспекції повинні пред’являти посвідчення, картку-жетон, квитанції, у яких зазначено прізвище та ім’я контролера.

Водіїв трамваїв та тролейбусів зобов’язали регулювати освітлення, кондиціонування та опалення салону, якщо таке наявне.


Читайте також:
7 Травня, 2018 12:55
Діана Про статтю промовчу... Але, панове журналісти, заходять У двері, а не НА двері...
[***]://prntscr.com/jeqj42
Вчить, будь ласка мову..
7 Травня, 2018 09:30
Вадим Володимирович Цікаво,а покрашення для пасажирів буде?Як можна відразу закомпостувати якщо в трамваї людей як оселедців,трамвай номер 3 працює таке враження з і нтервалом в 30хв.Всі трамваї їздять на Сихів,дякуєм пане мер,але на Науковій також люди живуть.Вже втрмився дзвонити на гарячу лінію,не вистачає вагонів і т.д.добирання на роботу чи з дитиною з школи справжнє випробування
7 Травня, 2018 07:58
Христя Будуть користуватися тим що до водія черга по квитки, ловитимуть зайців і штрафуватимуть. Поставте компостери на кожному кроці і замініть поламані на справні. В нас як завжди, останню сорочку з бідного здеруть.
7 Травня, 2018 07:57
Христя Будуть користуватися тим що до водія черга по квитки, ловитимуть зайців і штрафуватимуть. Поставте компостери на кожному кроці і замініть поламані на справні. В нас як завжди, останню сорочку з бідного здеруть.
7 Травня, 2018 01:12
Аліна Невідповідальний пасажир - проблема нашого міста..
6 Травня, 2018 22:49
Ольга А як негайно закомпасувати,коли "придбати квитки й абонементи надалі можна у водія (тільки на зупинках транспорту)?!
6 Травня, 2018 18:02
андр На квитку повинен бути час компстування або час купівлі яка передбачае 1 годину
6 Травня, 2018 16:34
Анатолій Шамрін Бачу Закони України для вас не писані. Рачки поставили і громаду і конституційне право громадян напільговий проїзд, та на компенсацію пільг. Громадські слухання були зірвані самими превізниками і заляканий квартирами прокурор ніяк не наважиться оскаржити ціну проїзду 5 гривень. Чи право стаждати від неуків комунально прихопленого майна - стало конституційним???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!