Сьогодні пройде другий тур виборів голови Львівської ОТГ. Що треба знати

2103 0
«Локдаун вихідного дня» не впливатиме на перебіг виборчого процесу в другому турі, однак через через поширення Covid-19 в день голосування посилять карантинні заходи.

Сьогодні, 22 листопада, мешканці обиратимуть голову Львівської ОТГ у другому турі виборів. У ньому зійшлися чинний міський голова Львова Андрій Садовий та представник «Європейської солідарності» Олег Синютка.

Виборчі дільниці почали роботу з 8:00 та працюватимуть до 20:00. Щоб проголосувати, необхідно показати членам комісії паспорт громадянина України у вигляді книжечки або ID-картки. Окрім цього, рекомендують мати з собою ручку, а дітей просять не брати на дільниці.

Читайте також: Посилення карантинних обмежень – Шмигаль чекає порад від міських голів

«Локдаун вихідного дня» не впливатиме на перебіг виборчого процесу в другому турі, однак через через поширення захворюваності на Covid-19 в день голосування будуть посилені карантинні заходи:

  • відповідальна особа з членів комісії буде розпитувати виборців про стан здоров'я та міряти температуру;
  • при вході на дільницю потрібно обробити руки дезінфектором;
  • необхідно дотримуватись соціальної дистанції та пересуватися по дільниці відповідно до розмітки;
  • рекомендується користуватися своєю ручкою;
  • за можливості залишити неповнолітніх дітей та тварин вдома;
  • у разі виявлення підвищеної температури проголосувати в ізольованій кабінці й скористатись окремою скринькою.

Додамо, на виборчій дільниці не можна: показувати заповнений бюлетень, виносити бюлетень за межі виборчої дільниці, отримувати бюлетень без паспорта або за іншого виборця, перешкоджати голосуванню інших виборців, агітувати за чи проти, а також брати винагороду за голосування. За частину з цих порушень доведеться сплатити штраф, за інші навіть передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що за остаточними результатами, у першому турі за Андрія Садового проголосували 40,09% виборців (91 131 голос), а за Олега Синютку – 31,1% (70 682 голосів). Відповідно, розрив між кандидатами становив 8,99%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!