Сьогодні стартує фестиваль LvivMozArt. Програма

3641 0
Фестиваль присвячений молодшому синові Вольфґанґа Амадея Моцарта, Францу Ксаверу, талановитому композитору, що жив у Львові.
фото Богдана Ємця

фото Богдана Ємця

Сьогодні, 13 липня, у Львові стартує Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt, який триватиме до 22 липня. Під час фестивалю заплановали більше 30 різних заходів. 

Головні події фестивалю відбудуться на території Палацу Потоцьких. Цей концертний майданчик називатиметься Mozart Arenа.

Читайте також: 6 безкоштовних подій фестивалю LvivMozArt. Програма, локації

«Однією з гловних ліній фестивалю буде розробка та представлення  концертних інсталяцій у незвичних локаціях», – повідомила Оксана Линів під час прес-конференції. Саме тому вже традиційно залучатимуть локації трамвайного депо (вул. Сахарова), гарнізонного Храму, Собору св. Юра та Львівської Філармонії.

Читайте також: Оксана Линів: Українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

Окрім цього, однією з нових локацій буде Свірзький замок та та деякі інші історичні локації. У Свірзькому замку, зокрема, вперше презентують прем'єру постановки опери Бортнянського «Алкід». 

У Львівській Опері заплановано виступ Молодіжного Симфонічного Оркестру України/YsOU з унікальною програмою «Eco-symphony» під егідою Оксани Линів. У цьому році особливу увагу звернули на  дитячу програму, яка стане одним із акцентів цьогорічного фестивалю. «Привчаючи наших найменших слухачів та глядачів до класичної музики ми можемо бути впевнені у духовних цінностях нашого народу через декілька десятків років», – сказала вона.

Читайте також: 10 фактів про львівського Моцарта

22 липня у Львові на Закритті фестивалю LvivMozArt прозвучить оригінальна скрипка В.А.Моцарта. Скрипка належала та використовувалась В. А. Моцартом під час його останніх років життя у Відні. Окрім того, обов’язковою частиною програми буде виконання «Реквієм» Моцарта.

Події фестивалю є як безкоштовні, так і платні — ціни на квитки стартують від 150-200 гривень. Придбати квитки можна на сайті LvivMozArt за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!