Сьогодні у Львові починають зрізати дерева у сквері Святого Юра

3030 0
Сьогодні розпочинається процес зрізки сухих дерев на площі Святого Юра, які треба зрізати в цей період. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради із посиланням на міського голову Андрія Садового.

Як зазначив мер, вже прийнято багато ухвал на сесії міської ради, і ці ухвали дають можливість розпочати роботи. Сьогодні має початися процес зрізки сухих дерев, які треба зрізати в цей період, поки не пішла активна фаза весни.

«Відбувся публічний конкурс, відбулися громадські слухання. Є пропозиція зробити ще одні громадські слухання – будемо проводити. Пам’ятник буде», – наголосив міський голова.

Читайте також: Любомир Гузар закликав львів’ян не сперечатись через пам’ятник Шептицькому

Крім того, сьогодні, 19 березня, під час пленарного засідання сесії ЛМР прийняли ухвалу про затвердження Міської програми відзначення 150-ї річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Зокрема, у тексті ухвали вказані основні завдання Програми:

1. Видання та популяризація документальної спадщини митрополита Андрея Шептицького;

2. Проведення на базі середніх шкіл міста конференцій, круглих столів, присвячених життю і діяльності митрополита Андрея Шептицького;

3. Реконструкція (відновлення) площі Святого Юра зі спорудженням пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові.

Як зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, даний проект ухвали підготований на підставі декількох рішень як Львівської міської ради, так і виконавчого комітету ЛМР. Зокрема, це рішення про спорудження пам’ятника на площі Святого Юра, ухвала міської ради про спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра, а також відповідної постанови Верховної Ради України.

Текст ухвали полягає у розподілі фінансування коштів, за які буде здійснена реконструкція площі Святого Юра та встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому, пояснила Пайонкевич. Складається з трьох частин: перша –  близько 30 мільйонів гривень – це кошти з міського бюджету, розпорядником цих коштів є департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Частина цих коштів буде розділена між  комунальними підприємствами як внески у статутний фонд, це зроблено виключно для спрощення та пришвидшення усіх процедур, наголосила начальник юридичного управління Львівської міської ради.

Також є частина коштів – близько 3,5 мільйонів гривень, яку сплатить архієпархія УГКЦ. Ці кошти спрямовані безпосередньо на встановлення пам’ятника митрополиту Андрею. Ще одна сума – це добровільні пожертви, сума яких ще не уточнена.

Гелена Пайонкевич додала, що в тексті ухвали є норма, яка передбачає необхідність створення комісії, основним завданням якої буде контроль за використання бюджетних коштів та вчасне і широке висвітлення.

Нагадаємо, у Львові прихильники пам'ятника Шептицькому та противники знищення скверу Св. Юра таки дійшли згоди. Зокрема, було прийнято рішення створити робочу групу, залучити експертів та винести на обговорення нову концепцію проекту до 26 квітня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!