Сьогодні в Україні має стартувати вакцинація від Covid-19

1043 0
Перші вакцини AstraZeneca зранку вже вирушили в регіони.
Фото: Steven Cornfield for unsplash

Фото: Steven Cornfield for unsplash

Сьогодні, 24 лютого в Україні має стартувати вакцинація від Covid-19. Перші вакцини вже о 7:00 вирушили в регіони України. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Очікують із дня на день. Коли на Львівщині розпочнеться вакцинація від Сovid-19 і чи можна записатися

За словами заступника міністра охорони здоров'я – головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, вакцинація буде відбуватися на першому етапі на одній платформі, тобто тільки мобільними бригадами, з другого етапу запускають дві платформи – це мобільні бригади та пункти щеплення.

«Після завершення вхідного контролю згідно з розподілом МОЗ партія вакцини буде розфасована для кожної з областей для нашої країни. 11 автомобілів вирушать в подорож та будуть доставляти вакцину до обласних складів. Разом з вакциною будуть доставлені шприци для ін’єкцій та бокси безпечної утилізації шприців, а також роздаткові матеріали – інформована згода на щеплення і агітаційні матеріали», – додав він учора.

Заступниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк, зазначала, що Львівщина отримає 42 тисячі ампул вакцини. Вакцинуватимуть спершу медиків та осіб похилого віку.

Зараз відбувається формування усіх мобільних бригад та точок вакцинації. Щеплення робитимуть двома способами: через виїзд мобільних бригад на місцях та у точках вакцинування.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Додамо, учора в Україну із Індії прибула перша партія вакцини AstraZeneca. Йдеться про 500 тисяч доз.Це партія вакцин AstraZeneca (CoviShield) із заводу-виробника в індійському місті Пуне. Вакцина Oxford/AstraZeneca виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Вона уже офіційно зареєстрована.

Нагадаємо, на Львівщині створили 14 мобільних бригад, які будуть вакцинувати населення. Зокрема, у Львові мобільні бригади працюватимуть у 1-ій, 3-тій, 4-тій, 5-тій міських клінічних лікарнях, а також у 1-ій, 2-гій, 3-тій, 4-тій, 5-тій і 6-тій поліклініках Львова.

Наскільки готові львівські поліклініки до процесу вакцинації, читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!