Сьогодні відбувся мирний пікет біля Оперного театру у Львові

16600 0
Пікетувальники вимагали чітких термінів мобілізації.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Сьогодні у Львові біля Оперного театру відбувся мирний пікет, на якому люди вимагали демобілізації військових та визначення конкретних термінів служби, передає Tvoemisto.tv

«Ця вимога не про те, що треба всім скласти лапки й піти з фронту. Багато хто з військових за власним бажанням не скористається цим правом, але воно має в них бути! Наявність правового визначення термінів служби надає самим військовим і їхнім сім’ям точку опори», – повідомила одна з організаторок раніше. 

Такі ж мітинги відбулись і в інших великих містах України, зокрема у Києві, Миколаєві, Харкові, Дніпрі, Одесі. 

Читайте також: «Скільки людей треба привести, щоб ви нас почули?» Пройшов десятий пікет активістів у Львові

Також організаторка зазначила, що на пікеті вимагали, аби кожен мобілізований мав право демобілізуватися, відстоявши 18 місяців на захисті країни. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалось із волонтером, ініціатором львівської акції «Спочатку дрони, потім стадіони» Святославом Літинським і директором департаменту економічної політики ЛОВА Степаном Куйбідою про те, чи потрібні такі акції зараз і чому; скільки коштів виділяє на допомогу ЗСУ місто та область; завдяки чому цю допомогу можна збільшити; коли мітинги припиняться і що для цього мусить зробити влада. Ознайомитись із матеріалом ви можете за посиланням

Фото: «Твоє місто»/Іван Станіславський 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!