Сьогодні вночі Україна перейде на літній час: коли переводити годинники

5343 0
Сьогодні вночі, з 26 на 27 березня, Україна перейде на літній час. Це означає, що в ніч із суботи на неділю о 03:00 стрілку годинника потрібно буде перевести на одну годину вперед.

Пропонуємо декілька фактів про перехід на літній час.

1. Вперше перехід на літній час відбувся в 1908 році у Великобританії.

2. Щоб раз і назавжди запам'ятати механізм переведення стрілок, пропонуємо запам'ятати правило перших літер: «НВ - навесні вперед, ВН - восени назад».

3. У більшості країн перехід на літній час вводиться з метою раціонального використання світлого часу доби та економії електроенергії.

4. В Україні переведення годинників відбувається в ніч на останню неділю березня і проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

5. Цікаво, що у вересні 2011 року Верховна Рада скасувала переведення годинників, зробивши літній час постійним. Втім, вже у жовтні того ж року скасувала своє рішення.

За матеріалами Ukr.Media

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!