Спецефекти до відеокліпу британського гурту Coldplay створили українці

6282 0
У створенні видовищного та сюрреалістичного кліпу британського рок-гурту Coldplay на пісню "Up and up" брала участь українська компанія Gloria FX.
фото: show.obozrevatel.com

фото: show.obozrevatel.com

За допомогою для участі над проектом до українських візуалізаторів звернулися партнери з американської продакшн компанії Prettybird.

Зйомки відео відбувалося у Нью-Йорку та Києві. Процес створення кліпу "Up and up" - від перших ідей до створення ескіз та монтажу – відбувався просто на київському майданчику. Роботу тут контролювали Анатолій Кузьміцький і Сергій Машевський із  дніпровської студії постпродакшину GloriaFX.

Три дні зйомок у Києві організували представники іншої української компанії Radioactive film. 

Сам відеокліп складається з ряду хронік, знятих у різні роки (деяким вже майже 30 років), а відео, зняті в Нью-Йорку  та Києві, допрацьовані за допомогою комп'ютерної графіки.

Значна частина сцен були зняті у павільйоні, однак були і натурні знімання на території недобудованої лікарні в Києві.

"Для однієї сцени була побудована кімната - аналог квартири на Байконурі, і за сценарієм сім'я - літні люди повинні були їсти замість супу космос, проте в процесі космос замінили на танкери і нафтову платформу", -  розповідає учасник створення відео.

Під час натурних знімань режисер Іван Хейманн намалював скетчі того, як він бачить спецефекти у тому чи іншому кадрі.

"Цей проект не просто красива картинка, монтаж і корекція кольору, це творчий сюрреалістичний проект, Coldplay - це історія в музиці і наша команда торкнулася і стала частиною цієї історії", - наголошують у компанії.

Українська компанія GloriaFX була заснована 2008 року у Дніпрі і працювала із іменитими зірками  на кшталт 50Cent, Кріса Брауна, Нікі Мінаж, Hurts та іншими. Останньою роботою став кліп One Republic "Wherever I Go" У серпні 2015 роки українці отримали премію MTV в номінації "Найкращі візуальні ефекти" за обробку кліпу The Skrillex & Diplo за участю Джастіна Бібера. 

Джерело: ТСН
 

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!