Київ

Співробітників київського благоустрою підозрюють в отриманні хабаря за дозвіл торгувати ялинками

544 0
Службовців затримали в порядку під час отримання частини в розмірі 20 тис. гривень.

Правоохоронці оголосили підозру двом працівникам відділу контролю за благоустроєм однієї зі столичних РДА за фактом вимагання та одержання хабаря за дозвіл на незаконну торгівлю ялинками. Про це  повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, в грудні 2023 року службові особи висунули вимогу підприємцю про надання їм неправомірної вигоди в розмірі 40 тис. грн за невжиття заходів реагування на нелегальну торгівлю, зокрема, ялинками на кількох торгівельних точках в Печерському районі столиці.

«У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу та отримання посадовцями неправомірної вигоди двома частинами», – йдеться у повідомленні.

Під час отримання другої частини в розмірі 20 тис. грн службовців затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Посадовцям повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 368 КК України) та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!