Справу Ярослава Дубневича про привласнення 93 млн грн «Укрзалізниці» скерували до суду

1418 0
Станом на сьогодні досудове розслідування у справі закінчили, а обвинувальний акт скерували до Вищого антикорупційного суду.
Фото: Депутатська група "Партія "За майбутнє"

Фото: Депутатська група "Партія "За майбутнє"

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України скерували до суду акт про обвинувачення 9 людей, серед яких народний депутат України 9 скликання та колишні посадові особи Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», у незаконному заволодінні понад 93 млн гривень коштів «Укрзалізниці».

Як повідомили в пресслужбі САП, група службових осіб філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», діючи у змові з народним депутатом із залученням підконтрольних підприємств-посередників, організували відкриті торги із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення. Через реалізацію цієї злочинної схеми підприємство протягом 2015-2017 років переплатило за постачання товарів понад 93 млн гривень.

Читайте також: Схеми на залізниці. ВАКС арештував кошти Ярослава Дубневича

Станом на сьогодні досудове розслідування у справі закінчили, а обвинувальний акт скерували до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Додамо, що САП у своєму повідомленні не називає імя народного депутата, який є серед обвинуваченим, однак, як було відомо раніше, йдеться про Ярослава Дубневича («За майбутнє»). Окрім Дубневича, обвинувачуються голова правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергій Тараненко та на той момент перший заступник директора Філії «ЦЗВ» Едуард Пушкаренко. На момент проведення закупівель сам Ярослав Дубневич очолював Комітет транспорту у Верховній Раді, а інші два обвинувачених були його помічниками на громадських засадах.

Читайте також: Львівський суд розгляне позов дружини Ярослава Дубневича про поділ спільного майна

Нагадаємо, за версією слідства, Дубневич-Тараненко-Пушкаренко «за попередньою змовою організували» закупівлі елементів верхньої будови колії не безпосередньо у виробника «ДнСЗ», яким керує Тараненко, а через свої фірми-прокладки за завищеними цінами. На потреби залізниці «ДнСЗ» продавала деталі ТОВ «Корпорація КРТ» Ярослава Дубневича, а той перепродував їх ТОВ «Арго» Едуарда Пушкаренка, що безпосередньо брало участь у торгах.

Філія «ЦЗВ» таким чином закупила деталей на 631,44 млн грн, з яких  93,27 млн грн осіли у фірм-посередників. І цю суму 93,27 млн грн в справі зазначено як розмір шкоди, яку Дубневич-Тараненко-Пушкаренко завдали філії «Укрзалізниці». У ході слідства суд арештував майно Дубневича та Тараненка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!