Київ

Справи Майдану. За розстріл мітингувальників в Києві судитимуть командира львівського «Беркута»

489 0
Підозрюваний на підставі рішень суду з 2023 року знаходиться під вартою
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Колишнього командира Львівського батальйону міліції особливого призначення "Беркут" та помічника начальника штабу підрозділу судитимуть через організацію вбивств мітингувальників в середмісті Києва 18 лютого 2014 року. Про це 10 квітня повідомляє Офіс генпрокурора та ДБР.

За даними слідства, 18 лютого 2014 року ці правоохоронці безпосередньо сприяли вбивству трьох активістів. Також різні тілесні ушкодження отримали понад 100 учасників акції протесту, 10 отримали вогнепальні поранення.

За даними слідства, командир львівського "Беркута" за вказівкою керівництва столичної міліції віддав наказ підлеглим отримати патрони зі свинцевою картеччю, спорядити їх до помпових рушниць і вести невибіркову стрільбу по активістах. Згодом вогнепальну зброю намагалися сховати.

«Колишній командир спецпідрозділу працював у правоохоронних органах Росії та, маючи громадянство країни-агресора, шляхом обману набув громадянство України, якого в результаті був позбавлений», — йдеться в повідомленні.

Обвинуваченим інкримінували незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій; перевищення влади та службових повноважень; умисне вбивство; нанесення умисних тяжких, середньої тяжкості та легких тілесних ушкоджень; вчинення терористичного акту; привласнення вогнепальної зброї.

Колишні правоохоронці на підставі рішень суду з 2023 року знаходяться під вартою.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Володимиру Сівковичу через побиття учасників «Студентського Майдану» 30 листопада 2013 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!