Справжня весна. У львівському ботанічному саду розпустились первоцвіти

3036 0
Первоцвітам не страшні ні морози, ні сніг, проте часто вони потерпають від людей, які їх зривають.
Фото: Скрін із відео

Фото: Скрін із відео

У Ботанічному саду Львівського національного університету ім. Івана Франка, що за адресами вул. Черемшини, 44 та вул. Кирила і Мефодія, 4 розпустились первоцвіти.

Читайте також: У Стрийському парку зацвіли крокуси та «завелися» мешканці. Фото дня

Як відомо, первоцвіти – не бояться морозу і здатні витримувати температуру навіть до мінус 10 градусів, адже їхній клітинний сік містить багато цукрів, які діють як антифриз.

Улітку первоцвіти не ростуть, а відпочивають під землею під виглядом кореневих цибулин аж до наступної зими. Тому таку красу можна споглядати лише зараз – навесні.

Читайте також: Львів’ян закликають не зривати і не купувати первоцвіти

У Ботанічному саді зазначають: хоч первоцвітам не страшні ні морози, ні  сніг, проте вони сильно потерпають від людської бездушності.

«Замість того, щоб виривати таку красу і позбавляти рослини насіневого поновлення, краще милуватися їх красою», – наголошують тут.

Як йдеться на сайті Ботсаду, з квітня до жовтня тут можуть проводити екскурсії, тематичні уроки та інші заходи. Усе відбувається у конкретні дні і за попереднім записом. Контактний телефон: (032) 276 83 69.

Нагадаємо, через незаконний збір та реалізацію у природі знищується велика кількість ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України. Зокрема, підсніжника білосніжного, білоцвіту весняного, шафрану Гейфеля, рябчика шахового тощо. Збирання первоцвітів завдає непоправної шкоди довкіллю, бо не дає можливості рослинам утворити насіння і, як наслідок, різко зменшує популяцію рідкісних рослин в природі. На порушників законодавства чекатиме штраф до 3 655 грн із конфіскацією об’єктів рослин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!