США готують передати Україні 10 дронів-камікадзе

934 0
Дрони-камікадзе можуть знищувати важку бронетехніку.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони США готується укласти контракт на передачу Україні десяти безпілотників-камікадзе великої дальності Switchblade 600. Про це повідомила речниця Пентагону Джессіка Максвелл, передає Європейська правда.

«Контракт на дослідження та розробку для 10 баражуючих боєприпасів Switchblade 600, що виробляється компанією AeroVironment, очікується протягом наступних 30 днів», — сказала вона.

Читайте також: В Україну прибули додаткові системи HIMARS від США

Наразі невідомо, коли саме Україна отримає ці безпілотники. Раніше США передавали Україні так звані баражуючі снаряди – тобто ті, які здатні перебувати в повітрі певний час, перш ніж вразити ціль. Це зокрема менші дрони Switchblade 300 і безпілотники Phoenix Ghost.

Водночас, у Пентагоні зазначили, що постачання нових безпілотників ускладнюється тим, що вони все ще вважаються у США прототипом, тож перед відправленням мають бути випробувані й оцінені.

Читайте також: США підтримали створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

Зазначимо, Switchblade 600 можуть пролетіти понад 40 км і зависнути над ціллю протягом 40 хвилин, перш ніж атакувати протитанковою боєголовкою. Оператор дрону використовує планшетну систему управління вогнем з сенсорним екраном і можливістю вручну пілотувати ракету, що баражує.

Нагадаємо, США нададуть Україні безпілотники-розвідники та вперше захищені від мін транспортні засоби в рамках нового пакета військової допомоги. Його оцінюють у 775 мільйонів доларів. Зокрема, у нього увійдуть 15 розвідувальних безпілотників Scan Eagle, 40 автомобілів із протимінним захистом та близько 1000 протитанкових комплексів Javelin, додатковий боєзапас для систем HIMARS, які раніше надали Києву, 16 гаубиць. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!