США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

959 0
Від початку російського вторгнення США надали Україні безпекової допомоги на суму $6,1 млрд.
M142 ​HIMARS/Фото: Defense

M142 ​HIMARS/Фото: Defense

Сполучені Штати оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на 450 мільйонів доларів, який включатиме додаткові реактивні системи залпового вогню. Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє «Європейська правда».

«США оголошують про виділення нового пакету допомоги в рамках підтримки, щоб допомогти Україні захистити свою демократію на тлі неспровокованої російської агресії», — йдеться в повідомленні.

Читайте такожПерші американські Himars вже в Україні. Що це за система

За його словами, пакет включає зброю та обладнання, включаючи нові реактивні системи залпового вогню HIMARS і десятки тисяч додаткових боєприпасів для артилерії яка вже була надана. Також будуть надані патрульні катери для захисту узбережжя та внутрішніх вод.

Зазначимо, що від початку російського вторгнення США надали Україні безпекової допомоги на суму $6,1 млрд.

Нагадаємо, США мають намір передавати Україні розвідувальну інформацію для завдання ударів за допомогою реактивних систем залпового вогню.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!