США нібито закликали Україну припинити удари по російській енергоінфраструктурі. Реакція України

446 0
Цю інформацію аніномно передали виданню Financial Times.
Фото умовне

Фото умовне

США нібито закликали Україну припинити удари по російській енергоінфраструктурі. Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на «Financial Times». 

Побоювання пояснюють тим, що удари по енергетичній інфраструктурі можуть викликати зростання цін на енергоресурси. 

«Однією з причин занепокоєння Штатів є те, що спадання російського експорту може спровокувати глобальне підвищення світових цін, оскільки Росія попри санкції досі залишається одним з найбільших експортерів. Зростання цін на пальне може відобразитися на результатах майбутніх президентських виборів у США. Також у Вашингтоні стурбовані, що у відповідь на українські удари Росія може зробити щось з енергетичною інфраструктурою, важливою для країн Заходу, як, наприклад, трубопроводом, що прокачує нафту з Казахстану через територію Росії для експорту на глобальні ринки», – вказують у «ЄП». 

У виданні вказують, що отримали таку інформацію від трьох анонімних співрозмовників. Таке попередження неодноразово передавали високопосадовцям СБУ та ГУР, так як  вони курують удари безпілотників. 

Проте наразі у Раді національної безпеки США повідомили, що «не заохочують та не уможливлюють» удари України по США, у Києві ж відповіді поки не давали. 

Додамо, що на ці заяви відреагувала віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 

«Українська сторона відповіла, я думаю, якраз досягненням своїх цілей і дуже успішними операціями, проведеними на території Російської Федерації. Також є заяви й інших офіційних осіб, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду. Ми розуміємо заклики американських партнерів. Водночас ми воюємо тими спроможностями, ресурсами і практиками, які наявні у нас», – зазначила віцепрем’єрка на Київському безпековому Форумі.

Окрім того, Ольга Стефанішина нагадала, що у 2022 року спілкувалася з представниками штаб-квартири НАТО щодо «закриття неба» над Україною. Тоді їй відповіли, що такий процес у розумінні НАТО цей процес означає знищення інфраструктури у рф, яка дає можливість бомбити українські міста та заводи, які виробляють ракети. Саму у зв’язку з цим і неможливо провести ці дії, адже це не відповідатиме високим стандартам Північноатлантичного альянсу. 

Нагадаємо, що нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц разом з президентом Франції Еманюелем Макроном і прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском оголосили про намір країн «Веймарського трикутника» направити прибутки від заморожених російських активів в ЄС на підтримку України через закупівлю озброєнь.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!