США замовили для України дрони-камікадзе Switchblade 600

1031 0
Контракт на 2,2 мільйона доларів уклали 15 вересня.
Фото: fortyfive.com

Фото: fortyfive.com

Сполучені Штати уклали контракт на купівлю дронів-камікадзе Switchblade 600, які передадуть Україні. Про це з посиланням на документ Пентагону, пише Громадське. 

Контракт на 2,2 мільйона доларів уклали 15 вересня. Підрядником є компанія AeroVironment. Наразі невідомо, коли Україна отримає ці дрони. Раніше в Пентагоні заявляли, що контракт уклали на створення 10 безпілотників.

Читайте також: У Пентагоні повідомили, що увійде до нового пакета військової допомоги Україні

Що відомо про Switchblade 600?

Це дрони-камікадзе від компанії AeroVironment. Україні вже передали Switchblade 300 — менший варіант таких безпілотників. Серед переваг Switchblade 600 — більша дальність польоту (40 кілометрів проти 10). Також він може летіти протягом 40 хвилин, а не 15, як Switchblade 300. 

Ще одна значна перевага — здатність уражати броньовану техніку.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден схвалив черговий пакет військової допомоги для Збройних Сил України на суму 600 мільйонів доларів. Він міститиме боєприпаси, прилади нічного бачення, системи HIMARS, а також артилерійські снаряди. Всього США виділили Україні військову допомогу на суму 15,8 мільярда доларів.
 
Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!