США передадуть Україні танки Abrams на 400 мільйонів доларів

916 0
В рамках угоди США надішле Україні 31 танк.
Фото умовне

Фото умовне

США планують передати Україні 31 танк М1 Abrams вартістю 400 мільйонів доларів. 

Джерело: Президент США Джо Байден під час брифінгу

«Абрамс — це одні з найкращих танків у світі. Ми також надаємо необхідні запчастини, всі логістичні питання будуть організовані якнайшвидше. Звісно, на це знадобиться час. Ми також узгоджуємо цю поставку з нашими союзниками. В тому числі техніку, яку безпосередньо можна застосовувати на полі бою», — зазначив він.

Читайте також: Польський танковий експерт розповів, скільки Leopard 2 потрібно ЗСУ

Нагадаємо, що уряд Німеччини 25 січня прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard. Загалом Україна отримає 14 танків зі складів Бундесверу. На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу. Інші європейські партнери в свою чергу передадуть танки Leopard-2. Підготовка українських екіпажів має розпочатися найближчим часом у Німеччині. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!