США призначили нового посла в Україні

815 0
Посада була вакантною упродовж трьох років.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

Сенат США одноголосно проголосував за дипломатку Бріджит Брінк на посаді посла США в Україні. Про це інформує Reuters.

Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні, яка була вакантною упродовж трьох років, підтвердили одноголосним голосуванням.

Читайте також: Зеленський призначив нових послів у дев'яти країнах світу

Найближчим часом Бріджит Брінк прийме присягу дипломата, після чого приступить до своїх обов'язків.

Нова посолка працює у лавах Державного департаменту США з 1996 року. З 1997 по 1999 роки працювала в посольстві США в Белграді, столиці Югославії. Вона також працювала на посаді спеціального помічника по Європі заступника Державного секретаря з політичних питань до 2004 року. Працювала в посольстві США в Грузії з 2004 по 2011 рік - на різних посадах.

З 2014 по 2015 рік Брінк обіймала посаду заступника глави місії посольства США в Ташкенті. З 2019 року Брінк виконує посаду посла США в Словаччині – туди вона була призначена указом президента США Дональда Трампа.

Читайте також: Суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж путін, – Блінкен

В Україні вже три роки не було посла США – з моменту відкликання Марі Йованович 20 травня 2019 року. Весь цей час посольством США керували тимчасові повірені в справах – Крістіна Квін та Вільям Тейлор


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!