США виділять 205 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу для українців

843 0
Допомогу скерують на продовольство, безпечну питну воду, послуги захисту, освіту, тощо.
Умовне фото

Умовне фото

Сполучені Штати 16 червня оголосили про надання додаткових 205 мільйонів доларів для гуманітарної допомоги для українців, що постраждали від наслідків повномасштабного вторгнення росії. Про це пише видання «Європейська правда».

Гуманітарна допомога США буде скерована на продовольство, безпечну питну воду, послуги захисту, освіту, засоби до існування, правову допомогу, доступне житло, охорону здоров'я та інші послуги й товари через міжнародні й неурядові організації.

Читайте також:  США виділили Україні понад 10 млрд доларів фіндопомоги

«Ці кошти також допомагають жертвам конфлікту підтримувати зв'язок з членами сім'ї, які були розлучені, і сприяють возз'єднанню сімей, коли це можливо», – додають у Держдепі.

З урахуванням нового пакета допомоги загальний обсяг фінансування гумдопомоги для України з боку США у 2023 фінансовому році (закінчується 30 вересня) становить понад 605 мільйонів доларів, а з лютого 2022-го – понад 2,1 мільярда доларів.

«Ми продовжуємо закликати до негайного припинення російської агресивної війни і до росії сприяти безперешкодному доступу до постачальників гуманітарної допомоги в Україні та безпечному проїзду для тих, хто прагне переїхати в безпечніші райони», – додали у відомстві.

Нагадаємо, 13 червня державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий пакет військової допомоги для України вартістю 325 мільйонів доларів, до якого входять додаткові боєприпаси й бронетехніка.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!