США запроваджують санкції проти оператора «Північного газопроводу-2»

781 0
Це ще одна частина початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Сполучені Штати запровадили санкції проти оператора «Північного потоку-2» у відповідь на визнання Росією незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР». Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляють на сайті Білого Дому.

Глава США зауважив, що як тільки Росія почала стягувати війська до кордону з Україною, американська влада спільно з партнерами та союзниками тісно співпрацювали, щоб дати єдину рішучу відповідь. З його слів, Німеччина була лідером у цих зусиллях, і вчора вона зупинила сертифікацію газопроводу «Північний потік-2».

Читайте також: Чому Україна не змогла зупинити Північний потік-2

«Сьогодні я наказав своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 AG та її службовців. Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я зрозумів, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію», – сказав Байден.

Він додав, що Путін своїми діями надав світові величезний стимул відійти від російського газу до інших видів енергії.

Нагадаємо, 22 лютого Німеччина ввела санкції проти Росії через визннання Путіним незалежності тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та зупинила сертифікацію газопроводу «Північний потік-2». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!