Стало відомо, чи проводитимуть нічні богослужіння на Великдень у львівських храмах

952 0
Через повномасштабну війну та комендантську годину нічні Великодні богослужіння не відбуватимуться.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Цієї неділі християни східного обряду святкуватимуть Воскресіння Христове. Через повномасштабну війну та комендантську годину, що триває у Львові з 00:00 до 05:00 год, традиційні нічні Великодні богослужіння не відбуватимуться. Як повідомили у пресслужбі ЛМР, про це спільно домовилися керівники християнських конфесій міста.

«Не хочу, аби хтось порушував комендантську годину. У нашому соборі ми робимо все, аби до комендантської години все встигнути і щоб люди повернулися додому. Дотримуватися комендантської години треба обов’язково», – повідомив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк.

Читайте також: Чи скасують комендантську годину на Великдень на Львівщині

«Як і минулого року, ми провели спілкування з усіма владиками Львова, з усіма конфесіями, які святкуватимуть найближчої неділі світле Христове Воскресіння. Є спільна позиція Митрополита Димитрія, Митрополита Макарія та Митрополита Ігоря про те, що нічних Богослужінь на Великдень не буде. Є прийняте спільне рішення про те, що всі Богослужіння відбудуться до початку комендантської години, а ранкові Богослужіння вже розпочнуться після комендантської години. Дякуємо церквам за такі рішення», – зазначив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради.

Нагадаємо, цьогоріч українці святкуватимуть Великдень 16 квітня за східною традицією. Через чинний в Україні воєнний стан додаткових вихідних, які були раніше на Великдень – не буде. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!