Стало відомо, хто може очолити нове медоб'єднання у Львові

9956 0
На цю посаду рекомендують Романа Кізиму.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

На Львівщині створили надкластерну лікарню. Західноукраїнський спеціалізований медичний дитячмй центр приєднали до Львівського «ОХМАТДИТ» та створили новий медичний заклад, який матиме назву «Клінічний центр дитячої медицини». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталія Літвінська.

З власних джерел Tvoemisto.tv стало відомо, що на посаду в.о.керівника нового медзакладу пропонують очільника Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Романа Кізиму. Він зазначив Tvoemisto.tv, що наразі не може коментувати інформацію про його призначення, проте повідомить деталі у понеділок. У пресслужбі Львівської обласної ради Tvoemisto.tv також сказали, що коментуватимуть це у понеділок. 

Зазначимо, що причиною створення надкластерної лікарні стала постанова Кабінету міністрів України № 174 від 28 лютого 2023 року, де зазначено, що в Львівській області має бути один надкластерний дитячий заклад охорони здоров’я. Цій постанові передували багато зустрічей з керівниками закладів та територіальних громад. 

Читайте також: На Львівщині створили дитяче медоб'єднання лікарень

Департамент охорони здоров’я сформував спроможну мережу закладів охорони здоров’я (ЗОЗ), яку подали на розгляд МОЗ, адже спроможну мережу медзакладів погоджує МОЗ та затверджує голова Львівської ОВА. В протоколі МОЗ зазначили об’єднання львівського «ОХМАТДИТу» і Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру як надкластерний ЗОЗ.

Відтепер «Клінічний центр медицини дитинства» отримає практично весь спектр медичної допомоги. Також це дає можливість концентрувати кадрові та матеріальні ресурси в одному місці. У лікарнях не планують дублювати послуги, а лише оптимізувати їх.

Додамо, що Роман Кізима працював у центрі понад 14 років – дитячий онколог, і як активний адвокат інтеграції української дитячої онкології в основні міжнародні тренди. Він є одним із співорганізаторів міжнародного проєкту евакуації онкохворих дітей #SAFERUkraine у Польщу зі сторони України.

Нагадаємо, що Роман Кізима взяв участь у проєкті відеоісторій «На першій лінії», яке запустив медіа-хаб Тvoemisto.tv. Детальніше про його історію читайте за посиланням.
Ірина Давосир
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!