Стало відомо, хто увійшов до складу журі Нацвідбору на Євробачення-2023

1681 0
Серед 9 кандидатів обрали трійку переможців.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

У понеділок, 7 листопада, завершилося опитування у застосунку «Дія» щодо кандидатів у журі на Нацвідбір на Євробачення-2023. До трійки переможців увійшли троє українських артистів – Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

Джерело: Суспільне

Читайте також: Стало відомо, хто братиме участь у національному відборі на «Євробачення-2023»

Так, найбільше голосів підтримки отримали:

  • Тарас Тополя – лідер гурту «Антитіла», доброволець 130 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Волонтер, співзасновник благодійного фонду «Антитіла»;
  • Джамала – співачка та авторка пісень. Володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» від Атлантичної ради США 2022 року та переможниця Пісенного конкурсу Євробачення-2016;
  • Юлія Саніна – фронтвумен рок-гурту «The Hardkiss». Авторка пісень, композиторка. Була у журі та наставницею талант-шоу «X-Фактор», учасницею телешоу «Танці з зірками».

 

Ще одна з кандидатів співачка Тіна Кароль опублікувала в Instagram-сторіс скрін з результатами голосування, і поцікавилася, чому результат Саніної округлили до 16 балів, тоді як результат Кароль був округлений до 15 балів.

«Без образ, просто фан», – написала співачка.

Фото з Instagram Тіни Кароль

Нагадаємо, що голосування тривало упродовж тижня з 31 жовтня до 7 листопада у мобільному застосунку «Дія». Серед 9 кандидатів обрали трійку переможців. Загалом в опитуванні взяли участь понад 500 тисяч користувачів.

Опитування в Дії запустили Мінцифра спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням, яке є членом Європейської мовної спілки.

Нагадаємо, організатори національного відбору на участь у конкурсі «Євробачення-2023» оприлюднили лонглист, до якого увійшли 36 артистів. Вони змагатимуться за право представляти Україну на шоу у Ліверпулі.

 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!