Стало відомо, коли ситуація зі світлом в Києві може налагодитись

3156 0
Спеціалісти працюють над ремонтами та над новими схемами перезаживлення.
Київ без світла. Фото: Вечірній Київ

Київ без світла. Фото: Вечірній Київ

Ситуація з постачанням у Києві – найскладніша у країні. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. 

«Сьогодні ситуація з постачанням у Києві – найскладніша у країні. Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останнього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання», – пояснив він. 

Читайте також: Росіяни готують провокації на україно-білоруському кордоні 

Далі Коваленко приводить ряд фактів про ситуацію в місті. По-перше, наразі ключова проблема у Києві – не генерація, а мережі. Не може мережа працювати, коли нема 60% трансформаторів. Неможливо подавати електроенергію туди, де замість обладнання – нуль. По-друге, лінії живлення у Києві не лінійні і не завжди логічні з точку зору мапи та районів.  По-третє, спеціалісти працюють над ремонтами та над новими схемами перезаживлення з використанням доступного обладнання.

Коваленко підсумовує: «Чи може бути краще, ніж зараз? Може, коли завершаться ремонтні роботи і коли схема перезаживлення запрацює. Чи може бути гірше? Так, якщо нас знову обстрілюватимуть. Точніше, якщо пошкодять оті 40% вузлів, що залишилися». 

Нагадаємо, у понеділок, 19 грудня, ворог атакував столицю дронами-камікадзе. Кілька вибухів пролунали у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. Попередньо без постраждалих. Водночас є пошкодження об‘єктів критичної інфраструктури.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!